Helpt het klassieke plastieken zakje bij hyperventilatie?

Helpt het klassieke plastieken zakje bij hyperventilatie?

Hyperventilatie is een geval van een tekort aan CO² in het bloed

De meeste mensen hebben wel ooit last gehad had van hyperventilatie, hoewel ze dat zelf niet altijd weten. De symptomen van de aandoening zijn inmiddels wel bekend: duizeligheid, prikkelende gevoelens in verschillende ledematen, gevoelens van benauwdheid en/of angst enzovoort. Over de exacte reden waarom mensen gaan hyperventileren, bestaat er nog geen duidelijkheid.

De aandoening kan echter wel verklaard worden. Hyperventilatie is niet meer of niet minder dan een geval van een tekort aan CO² in het bloed. Dat tekort wordt veroorzaakt door een daling van het CO²-gehalte in het bloed, waardoor de zuurtegraad van het bloed daalt. Het is deze daling van de zuurtegraad die al de vervelende symptomen van de aandoening veroorzaakt.

Helpt het klassieke plastieken zakje bij hyperventilatie? Het antwoord op deze vraag is positief, want het zakje stuurt weer meer CO² naar het bloed. Daardoor zullen de symptomen bij een hyperventilerend iemand langzaam maar zeker verdwijnen. Een andere methode bestaat er in om diep in- en uit te ademen en intussen tot 12 te tellen. Door 12x rustig en diep in- en uit te ademen, gaan de symptomen van de aandoening eveneens verdwijnen.

Syndicatie