Kan ik flauw vallen wanneer ik last heb van hyperventilatie?

Kan ik flauw vallen wanneer ik last heb van hyperventilatie?

In normale gevallen van hyperventilatie zal iemand niet snel flauw vallen

Het vervelende aan hyperventilatie is dat er verschillende vormen van deze aandoening bestaan. De meest voorkomende is die als gevolg van te snel ademen, wat op zijn beurt het gevolg kan zijn van een aantal factoren. Daarbij moet onder andere aan stress, vermoeidheid enzovoort worden gedacht. Ook een onverwachte gebeurtenis kan iemand er toe brengen om te gaan hyperventileren.

Kan ik flauw vallen bij hyperventilatie?, is een vraag die ons vaak wordt gesteld. Iemand die hyperventileert heeft namelijk de indruk dat hij of zij door een of andere kwaal is overvallen, die hem of haar gaat doen flauwvallen. Feit is in ieder geval dat duizeligheid een veel voorkomend verschijnsel is. Maar vergeten we niet dat hyperventilatie steeds te maken heeft met een verkeerde manier van ademhalen.

In normale gevallen van hyperventilatie zal iemand dus niet snel flauw vallen, ook al heeft de man of vrouw in kwestie de indruk dat dit wel het geval zal zijn. Sommige mensen kunnen zelfs niet snel genoeg in het ziekenhuis zijn, waarbij ze vrezen aan een hartaanval te gaan sterven. Zo’n vaart zal het echter niet lopen, meestal verlichten de symptomen na verloop van tijd. In die periode kan de zaak wel een climax bereikt hebben.

Syndicatie