Gaat hyperventilatie altijd gepaard met angstaanvallen?

Gaat hyperventilatie altijd gepaard met angstaanvallen?

Gevoel van algemene onrust bij hyperventilatie gaat meestal gepaard met angstgevoelens

Hyperventilatie kan een aantal akelige gevoelens oproepen. Die verschillen van geval tot geval, maar meestal is er sprake van een benauwdheid, van een gevoel van algemene onrust, van misselijkheid, van duizeligheid enzovoort. De oorzaak is geen gewone ziekte, maar wel een verkeerde manier van ademhalen. Daarom is het zaak om deze aandoening op een aparte manier te benaderen.

Gaat hyperventilatie altijd gepaard met angstaanvallen? Meestal wel ja, de man of vrouw in kwestie weet niet wat hem of haar overkomt. In sommige extreme situaties kan het gevoelen zo hevig zijn dat het werkelijk op doodsangt gaat lijken. Men denkt dat het laatste uur is geslagen, hoewel dat in werkelijkheid natuurlijk niet het geval is. Vergeet nooit dat het alleen maar om een verkeerde manier van ademhalen gaat!

Het gevoel van algemene onrust bij hyperventilatie gaat dus inderdaad meestal gepaard met angstgevoelens. Zaak is om die niet uit de hand te laten lopen, want in extreme gevallen kan iemand zo angstig worden dat hij of zij letterlijk het huis niet meer durven te laten en/of niet meer alleen thuis durven te blijven. Zelfs het bewegen van lichaamsdelen kan angstgevoelens oproepen. Uiteindelijk moet men zich geen zorgen maken over hyperventilatie, maar wel is het zaak om waakzaam te blijven.

 

Syndicatie