Een condoomkatheter kan luiers vervangen bij incontinentie

Een condoomkatheter kan luiers vervangen bij incontinentie

 Plasproblemen worden best bij de wortel aangepakt

We zouden de mannen die last hebben van urine-incontinentie niet te eten willen geven. Vaak wordt daarbij over het hoofd gezien dat er verschillende vormen van deze vorm van incontinentie bestaan. Maar eigenlijk maakt het niet uit aan welke vorm van urine-verlies u lijdt, het blijft hoe dan ook vervelend. De meeste mannen schamen zich er voor en zullen proberen het in de mate van het mogelijke te verbergen.

Incontinentie in zijn ergste vorm zal gepaard gaan met een onweerstaanbare aandrang om te plassen. U stormt meteen naar het toilet, maar in sommige gevallen is het al te laat. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer u op café of restaurant tamelijk wat bier hebt gedronken. De andere klanten aan de toog of uw tafelgenoten zullen regelmatig opmerken dat u toch wel erg vaak het toilet moet opzoeken.

Er zijn ook minder ernstige vormen van urine-continentie mogelijk, waarbij u bijvoorbeeld het gevoel hebt dat uw blaas na een plasbeurt niet helemaal leeg is. In dat geval is het bijvoorbeeld mogelijk dat u tussen twee bezoeken aan de wc vocht in de onderbroek verliest.

Smakelijk is dat natuurlijk niet, dus zal uw dokter u waarschijnlijk het gebruik van een pamper zal voorschrijven. Psychologisch is dat niet zo’n interessante zaak, u zal ongetwijfeld met alle geweld willen beletten dat uw vriendenkring er op de hoogte van raakt dat u genoodzaakt bent om een pamper te dragen. Spotters zullen het woord pamper al snel vervangen door het woord luier.

Gelukkig is er toch hoop voor zij die luiers moeten dragen. Een condoomkatheter kan namelijk luiers vervangen bij incontinentie. Conveen Optima heeft dergelijke condoomkatheters op de markt. Plasproblemen worden best bij de wortel aangepakt, kwestie van verdere frustraties te vermijden.

Syndicatie