Kuur met Garra Rufa’s visjes maakt huid van psoriasis-patiënten superzacht

Kuur met Garra Rufa’s visjes maakt huid van psoriasis-patiënten superzacht

Duizenden visjes helpen symptomen van psiorasis bestrijden

 Een kuur met Garra Rufa’s visjes gebeurt uiteraard in het water. Naargelang de plaats van de aandoening, zijn er verschillende methoden van behandeling mogelijk. Meestal brengt de patiënt één uur in het water door, omringd door enkele honderden visjes. Deze visjes gaan al vrij snel de huid van de patiënt aftasten naar afgestorven huidcellen. Probleem bij psiorasis patiënten is dat de huidcellen versneld afsterven, wat tot tal van (gezondheids)problemen kan leiden. Deze dode huidcellen worden door de visjes opgegeten en op die manier verwijderd.

In de praktijk blijken er drie soorten visjes te bestaan: visjes die knabbelen, visjes die zuigen en visjes die stoten. De combinatie van die drie activiteiten geeft de patiënt een fantastisch gevoel, wanneer hij of zij uit het water komt. Ieder visje heeft zijn eigen taak, die blijkbaar volgens een bepaald automatisme wordt afgesproken. Vast staat alleen dat de Garra Rufa’s visjes hun werk vrijwel perfect doen.

Het belangrijkste voordeel is dat de visjes een enzyme afgeven dat helpt bij de strijd tegen huidaandoeningen, op de eerste plaats tegen psoriasis. Wie de kuur heeft ondergaan, spreekt van een aangenaam gevoel. Het werk van de visjes werkt rustgevend, terwijl de huid na de behandeling superzacht is geworden. Tienduizenden mensen lijden aan psoriasis, zodat de markt voor de Garra Rufa kuur erg groot is.