Behandeling van psoriasis kan stress met zich meebrengen

Behandeling van psoriasis kan stress met zich meebrengen

Nieuwste vormen van behandeling bij psoriasis werken duidelijk sneller dan hun voorgangers

Aan psoriasis is duidelijk een stigma verbonden, maar een vaak vergeten oorzaak van stress bij psoriasis-patiënten is vaak de behandeling zelf. Die vraagt namelijk heel wat van de patiënten. Naargelang de ernst van de aandoening, kan het veel tijd opslorpen om zich succesvol te laten behandelingen psoriasis. Er is echter ook goed nieuws. De nieuwste vormen van behandeling bij psoriasis werken duidelijk sneller dan hun voorgangers.

Er zijn nu medicijnen op de markt die de symptomen van psoriasis in een periode van 10 tot 12 weken helpen bestrijden. Daarmee lijkt de tijd voorbij dat het volgen van een behandeling tegen psoriasis ongeveer overeenkwam met een a part-time job. Minder goed nieuws is dat de nieuwste categorie geneesmiddelen duur is. Minder begoede psoriasis-lijders kunnen zelfs van een behandeling afzien vanwege het hoge prijskaartje dat er aan kleeft.

In de Verenigde Staten – met zijn omstreden gezondheidsstelsel – is het probleem nog veel urgenter. Een behandeling tegen psoriasis kan daar al snel enkele tienduizenden dollars kosten. Dat betekent dat sommige mensen de keuze krijgen tussen een psoriasis-behandeling of het verkopen van hun huis. Zo erg stelt het probleem zich hier niet, maar het blijft een feit dat de behandeling flink duur kan zijn.

Niet alleen de geneesmiddelen kunnen veel geld kosten, ook andere onderdelen van een totaalbehandeling tegen psoriasis kan een smak geld kosten. Bovendien is succes niet altijd gegarandeerd, bij niet-medicinale behandelingen kan het ondanks de hoge kostprijs soms lang duren alvorens succes gerealiseerd wordt.

Van psoriasis-patiënten wordt dus heel wat opoffering en heel wat geduld vereist. Dat maakt dat de behandeling heel wat stress met zich meebrengt. Hoe kan die stress opgevangen worden? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. De beste raad die we kunnen geven is om het geduld niet te verliezen, maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Belangrijk is daarom dat de behandelende dokter u goed voorbereid op de komende behandeling. Wanneer iemand duidelijk weet wat hem of haar te wachten staat, is het een stuk makkelijker om geduld op te brengen. De voorbereiding op de psoriasis-behandeling is dus eigenlijk al de helft van het werk. Een goede dokter zal geen valse verwachtingen wekken, maar duidelijk stellen waar het om gaat. Hoe vindt u een goede psoriasis-dokter? Dat is voor een stuk mond-aan-mond werk. Via via verneemt u vaak het snelst waar u voor een succesvolle behandeling terecht kan.  

Syndicatie