Herstelperiode hernia afhankelijk van manier van opereren

Herstelperiode hernia afhankelijk van manier van opereren

Patiënt kan meestal enkele weken na hernia-operatie opnieuw aan de slag

Wie het heeft meegemaakt, kan er van meespreken. Een hernia kan bijzonder pijnlijk zijn. Een medische ingreep vormt dan ook vaak een hele opluchting, vooral wanneer er uitzicht is dat de normale werkzaamheden na verloop van tijd kunnen worden hervat. Niettemin moet er rekening worden gehouden met een bepaalde herstelperiode.

De herstelperiode na een ingreep voor een hernia is afhankelijk van de manier van opereren: is het grote of een relatief kleine ingreep geweest. Het ligt voor de hand dat de patiënt sneller zal herstellen na een kleinere ingreep, of die nu met een buisje of een naald is gebeurd. Na een echt operatieve ingreep kan het herstel echter heel wat langer duren.

In de meeste gevallen kan de patiënt meestal enkele weken na een hernia-operatie opnieuw aan de slag. Hou toch in ieder geval rekening met een periode van 4 tot 10 weken, zeker om een volledig herstel te garanderen. Het heeft namelijk weinig zin om meteen weer aan de slag te gaan, met het risico dat de rug zou worden overbelast en dat er opnieuw klachten gaan opduiken. Wat het verblijf in het ziekenhuis betreft: ook dat is afhankelijk van de aard van de ingreep, maar ook van de aanpak van het ziekenhuis zelf. Sommige ziekenhuizen zijn hun patiënten na een ingreep liefst zo snel mogelijk vertrekken, kwestie van plaats te maken voor de volgende patiënt.

Syndicatie