Kan een hernia met pijnstillers worden genezen?

Kan een hernia met pijnstillers worden genezen?

Sommige gevallen van hernia's verdwijnen vanzelf

Een hernia is een pijnlijke ervaring, dat weet iedereen die er ooit eentje heeft gehad. In het geval van een hernia in de rug - de meest voorkomen vorm, maar niet de enige - kan de pijn soms niet uit te houden zijn. De patiënt zal er bij zijn dokter op aandringen om zo snel mogelijk te worden behandeld. Maar af en toe moet de dokter op de rem gaan staan.

Vaak kan een hernia genezen zonder operatief ingrijpen. Dat is mogelijk door veel te rusten en/of door een bezoek aan een kinesitherapeut. Mits de juiste aanpak, kunnen de pijnen verbonden aan de hernia zo verdwijnen. Maar succes is op deze manier niet altijd gegarandeerd. Het kan inderdaad zijn dat de hernia niet verdwijnt, zodat uiteindelijk toch operatief ingrijpen noodzakelijk is.

In veel gevallen zal de patiënt echter zelf aandringen op behandeling van de hernia, om de eenvoudige reden dat hij de pijn meer dan beu is. De behandelende geneesheer zal dan al zijn overtuigingskracht om de patiënt er van te overtuigen dat operatief ingrijpen beter nog even wordt uitgesteld. Indien nodig, zal dat inderdaad gepaard moeten gaan met het innnemen van pijnstillers. Die zullen de ergste pijnen alleszins op korte termijn even weten te onderdrukken.

Syndicatie