Is het mogelijk om met yoga klachten in verband met rugpijn te verlichten?

Is het mogelijk om met yoga klachten in verband met rugpijn te verlichten?

Sommige onderzoekers zien positieve effecten van yoga op hernia en op andere rugklachten

We kennen heel wat mensen die als gevolg van klachten over rugpijn de wanhoop nabij zijn. De klassieke behandelingsmethoden hebben geen oplossing gebracht, in het beste geval hebben de ze pijn tijdelijk doen verlichten. Het zoeken naar een oplossing op lange termijn lijkt een hopeloze zaak. In hun wanhoop stellen die mensen vaak hun vertrouwen in alternatieve behandelingsmethoden zoals yoga.

Is het mogelijk om met yoga klachten in verband met rugpijn te verlichten? Volgens sommige medische wetenschappers hebben houdingen als "Cobra Posture" en "Supine Butterfly” inderdaad een positief effect op rugpijnen. Yoga zou zelfs in staat kunnen zijn om chronische pijnen te verlichten. Vaak heerst echter een mentaliteit van ‘baat het niet, dan schaadt het ook niet’.

Sommige onderzoekers zien dus echter wel degelijke positieve effecten van yoga op hernia en op andere rugklachten. Karen J. Sherman, onderzoeker bij het Group Health Research Institute in Seattle en specialist op het vlak van alternatieve medische technieken, vindt het alleszins de moeite waard om yoga eens uit te proberen. Probeer echter steeds een leraar te vinden die ervaring heeft met de behandeling van rugpijn. Hou rekening mee dat sommige gevallen de rugpijnen in ernst kunnen doen toenemen.

 

Syndicatie