Hoe wordt de diagnose hernia gesteld?

Hoe wordt de diagnose hernia gesteld?

Onderzoek door dokter volstaat vaak om hernia met zekerheid vast te stellen

Hernia's komen vaak voor, maar zijn niet altijd als dusdanig te herkennen. Nochtans volstaat een onderzoek door een dokter vaak om hernia met zekerheid vast te stellen. Soms is al een zwelling merkbaar wanneer de patiënt rechtstaat, in de meeste gevallen kan de hernia worden gevoeld wanneer er met de hand over wordt gewreven en/of zelfs even gedrukt.

Uiteraard moet er onderscheid worden gemaakt tussen de verschillende soorten hernia's. In de meeste gevallen heeft een hernia betrekking op de tussenwervelschijf die de zenuwen afknelt. Het is die afknelling die de pijnen veroorzaakt die met een hernia gepaard gaan. De geknelde zenuw is met andere woorden de oorzaak van de pijn, die in sommige gevallen ernstige vormen aannemen.

Elk geval van hernia is anders en zal daarom ook anders aangepakt moeten worden. Bovendien heeft ook elke dokter zijn manier van werken. Wie lijdt aan een ernstige vorm van hernia, zoekt best contact met (ex-)lotgenoten. Deze mannen of vrouwen kunnen hem of haar in contact brengen met een dokter die bij een vorige gelegenheid een hernia succesvol heeft behandeld. In het ergste geval is een operatie onvermijdelijk, maar dat hoeft niet noodzakelijk altijd het geval te zijn. Alles hangt af van de ernst van de aandoening.

Syndicatie