Anti-alcoholmedicijn Antibuse kan lot van AIDS patiënten verzachten

Anti-alcoholmedicijn Antibuse kan lot van AIDS patiënten verzachten

Verder onderzoek is noodzakelijk om te bewijzen dat antbibuse inzetbaar is in strijd tegen AIDS

De kwaliteit van het leven van AIDS-patiënten is in de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd, maar een definitief geneesmiddel voor de dodelijke ziekte is nog altijd niet gevonden. Toch is er misschien een nieuw spoor gevonden dat in de richting van een oplossing kan leiden. Het anti-alcoholmedicijn Antibuse kan namelijk lot van AIDS patiënten verzachten, zo blijkt uit recent medisch onderzoek.

Verder onderzoek is echter noodzakelijk om te bewijzen dat Antbibuse daadwerkelijk inzetbaar is in de strijd tegen AIDS. Researchers van de University of California in San Francisco en van de Johns Hopkins University zijn van plan om 20 AIDS-patiënten te behandelen met Antibuse. Het onderzoek heeft de steun van het U.S. National Institutes of Health, een toonaangevende Amerikaanse gezondheidsorganisatie.

Tot dusver werd Antibuse vooral gebruikt voor de behandeling van alcohol- en cocaïneverslaafden. De pilletjes worden ingenaaid bij alcoholici en cokeheads, met de bedoeling dat deze van hun verslaving genezen. In geval van succes bestaat de mogelijkheid dat AIDS-patiënten kunnen stoppen met inname van hun traditionele medicijnen zonder dat de symptomen van de ziekte onmiddellijk terugkwamen. Uiteindelijk kan er zo een verdere stap gezet in de richting van een definitieve genezing van AIDS.