Hoe onstaat hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Hoe onstaat hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Ongeveer 1% van de bevolking heeft last van hyperhidrosis of overvloedig zweten

Zweten is de normaalste zaak in de wereld, het proces van het uitstoten van vocht wordt gecontroleerd door ons zenuwstelsel. Iedereen zweet, maar sommige mensen hebben last van hyperhidrosis of overvloedig zweten en dat is een ander paar mouwen. Zweetklieren zijn over heel het lichaam aanwezig, maar ze zijn vooral talrijk in de huid van handen, voeten, oksels, genitaliën enzovoort.

Eigenlijk is zweten een normale fysiologische reactie van lichaam wanneer de lichaamstemperatuur stijgt. Hoe onstaat dan hyperhidrosis of overvloedig zweten? Dat is een natuurlijke aanleg, iemand heeft die of heeft die niet. Meestal is de eerste gewaarwording in de vroege jeugd, om vervolgens erger te worden tijdens de puberteit en het volwassen zijn. Om een misverstand op te helderen: er is geen sprake van een slechte lichaamshygiëne.

Ongeveer 1% van de bevolking heeft last van hyperhidrosis of overvloedig zweten, de aandoening komt bij mannen en bij vrouwen in gelijke mate voort. De meest voorkomende vorm is het overvloedig werken van de zweetklieren in de handpalmen, wat aanleiding kan geven tot vervelende situaties telkens wanneer er handcontact is vereist.

Syndicatie