Wanneer moet ik vanwege hyperhidrosis of overvloedig zweten een dokter raadplegen?

Wanneer moet ik vanwege hyperhidrosis of overvloedig zweten een dokter raadplegen?

Deodorants zonder voorschrift verkrijgbaar zijn vaak niet sterk genoeg om hyperhidrosis of overvloedig zweten te bestrijden

In geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten worden de dingen nog te vaak op hun beloop gelaten. Mannen en vrouwen die lijden aan de aandoening zullen die in de mate van het mogelijke proberen te verbergen, eerder dan naar een oplossing te zoeken. Of met andere woorden: er zal slechts eerder schoorvoetend het advies van een dokter ingewonnen worden.

Hoe kan ik hyperhidrosis of overvloedig zweten bestrijden? Het meest voor de hand liggend zijn de deodorants die zonder voorschrift bij de apotheker of in het warenhuis verkrijgbaar zijn. Deze worden gebruikt op de meest voor zweet gevoelige delen van het lichaam: armen, benen, oksels enzovoort. Wie de symptomen met deze deodorants kan bestrijden, hoeft geen dokter te raadplegen.

Deodorants zonder voorschrift verkrijgbaar zijn vaak niet sterk genoeg om hyperhidrosis of overvloedig zweten te bestrijden, de meeste mensen met deze aandoening zullen gewoon blijven doorzweten. In dat geval zal de dokter krachtigere deodorants voorschrijven, meestal op basis van aluminiumzout. Deze deodorants volstaan alleszins bij relatief milde vormen van de aandoening.

Syndicatie