Wat moet ik verstaan onder hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Wat moet ik verstaan onder hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Overdadig zweten kan mensen sociaal gezien in problemen brengen

Zweten is de normaalste zaak ter wereld, iedereen zweet wanneer het warm is. Problemen duiken er echter op wanneer dat zweten echt overvloedig wordt, wanneer het water van iemand afdruipt. We spreken dan van hyperhidrosis of overvloedig zweten, een weinig benijdenswaardige aandoening zoals iedereen volmondig zal beamen.

Wat moet ik verstaan onder hyperhidrosis of overvloedig zweten? Eigenlijk zijn er twee vormen van deze aandoening. De primaire vorm heeft betrekking op een groter dan normale zweetontwikkeling op bepaalde lichaamsdelen. Er is met andere woorden geen sprake van een algemene explosie van zweet over het ganse lichaam. Dat is echter wel het geval bij de algemene vorm van de aandoening, heel het lichaam zal in dat geval met zweet overdekt zijn.

Overdadig zweten kan mensen sociaal gezien in problemen brengen. Het zweten kan namelijk in het geval van hyperhidrosis zo hevig zijn dat de kleding er nat van wordt. Dat betekent dat iedereen kan zien dat je aan het zweten bent, wat niet bepaald een aangenaam gevoel is. Mannen of vrouwen die aan de aandoening lijden, gaan zodoende nogal eens de neiging hebben om sociaal contact te vermijden met alle gevallen van dien.

Syndicatie