Hoe weet ik dat ik last heb van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Hoe weet ik dat ik last heb van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Stressvolle situaties kunnen hyperhidrosis of overvloedig zweten stimuleren

Voor sommige mensen is hyperhidrosis of overvloedig zweten een heuse nachtmerrie geworden. Zweten is een hoogst normale reactie van het menselijk lichaam, iedereen gaat zweten wanneer de lichaamstemperatuur stijgt als gevolg van lichaamsbeweging of blootstelling aan extreem hoge temperaturen. Maar deze ‘normale’ vorm van zweten moet duidelijk worden onderscheiden van de aandoening die hier wordt beschreven.

Hoe weet ik dat ik last heb van hyperhidrosis of overvloedig zweten? De feiten zullen in dit geval voor zichzelf spreken. Zweten doet iedereen maar wanneer het zweet letterlijk van je afdruipt, is er iets anders aan de hand. In dat geval kan het vermoeden bestaan dat je de ongelukkige bezitter van hyperactieve zweetklieren die garant staan voor een overvloedige zweetproductie.

Uiteraard zal iemand niet altijd en overal in dezelfde mate last hebben van de aandoening. Stressvolle situaties kunnen hyperhidrosis of overvloedig zweten stimuleren, dit vanwege hun werking op het zenuwstelsel. Dat kan vooral vervelend zijn wanneer het extra zweet zich vooral in de handpalmen concentreert, kwestie van handen te moeten geven aan bekenden of minder bekenden. Maar ook kleding die nat is van het zweet, kan een zeer vervelend gevoel geven.

Syndicatie