Hyperhidrosis of overvloedig zweten is het gevolg van overactieve zweetklieren

Hyperhidrosis of overvloedig zweten is het gevolg van overactieve zweetklieren

Ongeveer 1% van de volwassenen heeft te lijden van hyperhidrosis of overvloedig zweten

Het is de normaalste zaak van de wereld dat onze zweetklieren reageren wanneer de lichaamstemperatuur hoger wordt. In de meeste gevallen blijft die reactie beperkt tot zweten op beperkte schaal. Wanneer het misloopt, kan er sprake zijn van hyperhidrosis of overvloedig zweten. Mannen of vrouwen die aan deze aandoening lijden, zullen uit ervaring kunnen getuigen dat het niet bepaald een pretje is.

Hyperhidrosis of overvloedig zweten is het gevolg van overactieve zweetklieren. Een veel verbreid misverstand wil dat de persoon in kwestie onvoldoende persoonlijke hygiëne zou hebben. Dat is dus zeker niet het geval, de schuld ligt uitsluitend bij die hyperactieve zweetklieren.

Ongeveer 1% van de volwassenen heeft te lijden van hyperhidrosis of overvloedig zweten. Eén op de honderd mensen heeft er dus onder te lijden, hetgeen aangeeft dat de aandoening allesbehalve zeldzaam is. Dat je zelden iemand ziet die meer dan normaal zweet, heeft uiteraard te maken met het sociaal stigma dat met de aandoening is gemoeid. Iemand die overvloedig zweet, zal dit in de mate van het mogelijke proberen te verbergen.

Syndicatie