Welk is de meest voorkomende vorm van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Welk is de meest voorkomende vorm van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

In de meeste gevallen begint hyperhidrosis of overvloedig zweten tijdens de jeugd, om vervolgens toe te nemen

Wanneer er sprake is van hyperhidrosis of overvloedig zweten, wordt er vaak over het hoofd gezien dat er verschillende vormen van deze stigmatiserende aandoening bestaan. Eén ding hebben ze echter allen gemeen: de man of vrouw in kwestie zal uitbundig zweten op bepaalde lichaamsplekken. De hoeveelheid zweet kan zelfs zo groot zijn dat de persoon in kwestie zich schaamt en contact met de buitenwereld gaat vermijden.

Welk is de meest voorkomende vorm van hyperhidrosis of overvloedig zweten? De meest voorkomende vorm zijn zweethanden, meer bepaald hyperactieve zweetklieren in de palm van de hand. Dit kan gepaard gaan met zweetontwikkeling aan de voeten, onder de oksels, in het gezicht enzovoort. De verschillende variëteiten van de aandoening kunnen in verschillende combinaties opduiken. 

In de meeste gevallen begint hyperhidrosis of overvloedig zweten tijdens de jeugd, om vervolgens toe te nemen. Vaak blijft de aandoening tijdens de adolescentie relatief beperkt, om slechts in de loop van de jaren in ernst toe te nemen. Bovendien hoeven die symptomen niet altijd in even ernstige mate merkbaar zijn. Hyperhidrosis kan iemands sociaal leven ernstig aantasten, onder andere door het afremmen van de contacten met het andere geslacht.

Syndicatie