Moet ik in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten een dokter raadplegen?

Moet ik in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten een dokter raadplegen?

Te veel is een relatief begrip, ook in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten

Een aandoening als hyperhidrosis of overvloedig zweten is natuurlijk niet levensbedreigend, maar ze kan wel erg vervelend zijn. Vooral op sociaal vlak is het een bijzonder vervelende aandoening, ze kan namelijk de sociale contacten erg bemoeilijken. Wie staat er graag met zwetende handen tegenover een mogelijke toekomstige partner en/of werkgever?

Moet ik in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten een dokter raadplegen? Eigenlijk is het aan de man of vrouw in kwestie zelf om het antwoord op deze vraag te formuleren. Wanneer iemand zelf aanvoelt dat hij of zij te veel zweet, kan het inderdaad tijd zijn om een dokter te raadplegen. De vraag is echter wat te veel zweten is. Of met andere woorden: waar ligt de grens van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Te veel is een relatief begrip, ook in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten. Sommige mensen zullen geen problemen hebben met de hoeveelheid zweet die ze uitstoten, terwijl bij anderen een kleinere hoeveelheid zweet wel een probleem zal vormen. Ga er makkelijkheidshalve van uit dat te veel te veel is wanneer de man of vrouw in kwestie de hoeveelheid zweet ook effectief als te veel ervaart. De dokter zal u helpen vaststellen of u al dan niet overmatig zweet. Twee weten altijd meer dan één.

Syndicatie