Zweten kan ook andere oorzaken hebben dan hyperhidrosis of overvloedig zweetontwikkeling

Zweten kan ook andere oorzaken hebben dan hyperhidrosis of overvloedig zweetontwikkeling

Overdreven zweetontwikkeling kan een symptoom zijn van een ernstige ziekte

Enkele procenten van de bevolking heeft last van hyperhidrosis of overvloedig zweten, wat betekent dat ze veel meer zweet afscheiden dan in normale omstandigheden mag worden verwacht. Het is niet onverstandig om toch minstens het advies van een dokter te vragen, ook al is zweten op zich natuurlijk geen gevaarlijke aandoening.

Zweten kan ook andere oorzaken hebben dan hyperhidrosis of overvloedig zweten. In de meeste gevallen is zweetontwikkeling niet schadelijk en bovendien vrij makkelijk behandelbaar. Mannen en vrouwen die last hebben van een grote zweetontwikkeling moeten dan ook geen enkele schroom hebben om een dokter te raadplegen.

Overdreven zweetontwikkeling kan namelijk ook een symptoom zijn van een ernstige ziekte, zodat voorzichtigheid toch weer geboden is. Zweet kan worden geassocieerd met infecties, met hormonale problemen, met kanker, met zenuwaandoeningen enzovoort. Meestal gaat de slaap gepaard met zweetontwikkeling, zoals iedereen wel eens heeft ervaren tijdens een griepaanval. Maar ook wie overdag overdadig gaat zweten, doet er toch beter aan om naar de dokter te stappen.

Syndicatie