Hoe word hyperhidrosis of overvloedig zweten behandeld?

Hoe word hyperhidrosis of overvloedig zweten behandeld?

Er zijn verschillende effectieve methoden beschikbaar om hyperhidrosis of overvloedig zweten te behandelen

Voor mensen die lijden aan hyperhidrosis of overvloedig zweten kan het leven extra moeilijk zijn. Vaak worden ze op een dusdanige manier gehinderd in hun dagelijkse contacten dat hun sociaal leven tot een puinhoop verwordt. Dit kan uiteindelijk aanleiding geven tot tal van kwalen, waarbij we op de eerste plaats denken aan psychische aandoeningen.

Hoe word hyperhidrosis of overvloedig zweten behandeld? Op de eerste plaats is er de eenvoudige aanpak via deodorants of zweetbestrijders. Deze zijn gewoon in de winkel beschikbaar, zelfs zonder voorschrift. Uiteraard zullen deze deodorants niet bij iedereen hetzelfde effect hebben. Daarnaast zijn er echter ook zweetbestrijders op voorschrift verkrijgbaar, meestal zijn deze op basis van aluminium.

Er zijn verschillende effectieve methoden beschikbaar om hyperhidrosis of overvloedig zweten te behandelen. We raden iedereen aan om zodra de symptomen van de aandoening duidelijk worden (en die symptomen zijn echt maar moeilijk te verbergen) een dokter te raadplegen. Die zal ongetwijfeld u een eind op weg helpen om op een meer acceptabele manier te leren leven met overvloedig zweet. In geval van een ernstige vorm van de aandoening kan de dokter u nog altijd doorverwijzen naar een ervaren dermatoloog.

Syndicatie