Moet ik met hyperhidrosis of overvloedig zweten een dermatoloog raadplegen?

Moet ik met hyperhidrosis of overvloedig zweten een dermatoloog raadplegen?

Dermatologen kunnen vaak oplossing voor hyperhidrosis of overvloedig zweten aanreiken

Wie last heeft van hyperhidrosis of overvloedig zweten, zit met een vervelend probleem opgezadeld. Naargelang de aard van de aandoening, kunnen de gevolgen van gewoon vervelend tot heel vervelend zijn. In sommige gevallen zijn de problemen zo groot dat zelfs deodorants niet meer helpen. De boodschap zal duidelijk zijn: het is dan zaak om deskundig advies in te winnen.

Moet ik met hyperhidrosis of overvloedig zweten een dermatoloog raadplegen? We zouden deze vraag aan uw dokter voorleggen, echter wel met dat voorbehoud dat hij of zij eerlijk moet zeggen wanneer de voorgestelde behandeling niet helpt. Sommige vormen van de aandoening zijn namelijk zo ernstig dat de voorgestelde oplossingen vaak geen enkel gevoel meer resorteren.

Dermatologen kunnen echter wel vaak een oplossing voor hyperhidrosis of overvloedig zweten aanreiken. Huidspecialisten hebben namelijk meestal veel ervaring met deze aandoening. Een doorverwijzing naar dermatoloog kan dus vaak de beste manier zijn om een oplossing te vinden. Wat die oplossing wordt, zal uiteindelijk afhangen van de ernst van de aandoening.

Syndicatie