Wees voorzichtig met overmatig zweten als gevolg van sporten

Wees voorzichtig met overmatig zweten als gevolg van sporten

Veel zweten kan de huid irriteren

Mensen doen aan aan sport om gezondheidsredenen. Sommigen joggen, anderen beoefenen een ploegsport of gaan naar de gym of een fitnesscentrum. Maar sport heeft meer voordelen te bieden dan gezondheid. Wie regelmatig sport, zal zich meestal ook een stuk beter in zijn of haar vel voelen. Sport kan inderdaad een positieve uitwerking op het humeur hebben. Wie regelmatig in de gym belandt, zijn waarschijnlijk ook begaan zijn met zijn of haar uiterlijk.

Het leveren van inspanningen doet zweten, zodat een optimale hygiëne aanwezig is. Maar gewoon wassen volstaat niet, er zijn nog een aantal andere zaken waar op moet worden gelet. Het kan uiteraard niet de bedoeling zijn dat u als gevolg van het sporten één of andere aandoening oploopt. Mits een aantal eenvoudige voorzorgsmaatregelen, kan dit worden voorkomen. U moet er alleen maar even aan denken!

Wees voorzichtig met overmatig zweten als gevolg van sporten. Een bezweet iemand ziet er alleen niet uit, maar loopt bovendien ook het risico op allerlei aandoeningen. Wie bezweet is, is vaak kwetsbaarbaarder voor verkoudheid, griep enzovoort. Vroeger stierven regelmatig mensen die bezweet aan temperatuurschommelingen werden blootgesteld, waardoor ze bijvoorbeeld een longontsteking opliepen.

Veel zweten kan de huid echter ook irriteren en kan uitslag veroorzaken. Er is echter speciale olie in de handel die het zweten kan vermijden en die er voor zorgt dat uw huid opnieuw als vanouds wordt. Bovendien heeft deze olie ook een beschermend effect, de kans op ziekten wordt meteen een stuk kleiner.

Syndicatie