Botox kan helpen in de strijd tegen hyperhidrosis of overvloedig zweten

Botox kan helpen in de strijd tegen hyperhidrosis of overvloedig zweten

Injecties met botox zijn in 90% van de gevallen effectief tegen hyperhidrosis of overvloedig zweten

Voor sommige mensen is de strijd tegen hyperhidrosis of overvloedig zweten een gevecht tegen de bierkaai. Ze hebben al vanalles en nog wat geprobeerd, echter steeds met wisselend succes. Mannen of vrouwen die aan de aandoening lijden, mogen zich echter niet laten ontmoedigen. Er is altijd wel een alternatieve bestrijdingsmethode beschikbaar, vaak in onverwachte hoek.

Botox kan helpen in de strijd tegen hyperhidrosis of overvloedig zweten. Het klinkt misschien vreemd in de oren, maar toch is het zo. Om even het geheugen op te frissen: botox wordt op de eerste plaats gebruikt in de strijd tegen rimpels. Hierbij dient wel opgemerkt dat injecties met botox vaak pijnlijk kunnen zijn, in die mate zelfs dat anesthesie aangewezen is.

Injecties met botox zijn echter in 90% van de gevallen effectief tegen hyperhidrosis of overvloedig zweten, wat toch een niet onaanzienlijk percentage is. Botox kan het zweten gedurende maanden reduceren. Er zijn ook orale medicijnen beschikbaar die hetzelfde effect sorteren, maar meestal is het gebruik van deze geneesmiddelen beperkt vanwege de ongewenste neveneffecten.

Syndicatie