Kan een operatie noodzakelijk zijn in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Kan een operatie noodzakelijk zijn in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Dermatoloog kan nog verschillende andere vormen van behandeling voorstellen, maar wanneer die niet helpen is een operatie onvermijdelijk

Sommige gevallen van hyperhidrosis of overvloedig zweten zijn zo ernstig dat de gewone middelen (bijvoorbeeld het gebruik van deodorants) niet onmiddellijk resultaten gaan afwerpen. In dat geval moeten verdere stappen overwogen worden, want een overvloedige zweetontwikkeling kan iemands leven tot een serieuze hel maken.

Kan een operatie noodzakelijk zijn in geval van hyperhidrosis of overvloedig zweten? Inderdaad, dat kan een oplossing zijn wanneer alle andere behandelingsmethoden hebben gefaald. Zeker de ernstige vormen van de aandoening zijn niet simpelweg te genezen door het gebruik van een deodorant. In sommige gevallen wordt bijvoorbeeld iontoforese voorgeschreven, waarbij de handen of voeten regelmatig in een bassin worden gedompeld waar een milde elektrische stroom wordt doorgejaagd. Deze aanpak lijkt daadwerkelijk te werken.

Dermatoloog kan dus nog verschillende andere vormen van behandeling voorstellen, maar wanneer die niet helpen is een operatie onvermijdelijk. Via een ingreep kunnen de symptomen van de aandoening worden bestreden, maar hierbij dient wel te worden vermeld dat er neveneffecten kunnen optreden. Deze neveneffecten kunnen vrij ernstig zijn, zodat er steeds goed moet worden nagedacht over een dergelijke ingreep.

Syndicatie