Wat kunnen de gevolgen zijn van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Wat kunnen de gevolgen zijn van hyperhidrosis of overvloedig zweten?

Wie lijdt aan hyperhidrosis of overvloedig zweten heeft een serieus probleem dat ernstige gevolgen kan hebben

In de zomerperiode breekt voor sommige mensen de moeilijkste periode van het jaar aan. Het betreft meer bepaald mensen die lijden aan hyperhidrosis of overvloedig zweten. Hun probleem neemt acutere vormen aan naarmate de temperaturen beginnen te stijgen. Waar andere mannen of vrouwen ‘gewoon’ zweten, zal bij de mensen die lijden aan overdadige zweetontwikkeling het zweet letterlijk van het lijf druipen.

Wat kunnen de gevolgen zijn van hyperhidrosis of overvloedig zweten? Op de eerste plaats zal de man of vrouw in kwestie vaak van kleren verwisselen in een poging om de zweetvlekken te verbergen. Dat is niet alleen een pijnlijke maar ook een dure zaak. Daarnaast zullen ze ook proberen om het drukken van handen te vermijden, om nog maar te zwijgen van het aangaan van relaties.

Wie lijdt aan hyperhidrosis of overvloedig zweten heeft dus een serieus probleem dat ernstige gevolgen kan hebben. Hij of zij zal in de mate van het mogelijke wegblijven van sociale events, dit uit schrik dat iedereen zijn of haar overvloedige zweetontwikkeling zal zien. Maar één vervelend gevolg wordt vaak vergeten: het nog moeilijk kunnen schrijven omdat de pen uitglijdt over het overvloedig beschikbare vocht of doordat het neerdruppelend zweet het papier bevochtigt.

Syndicatie