UCB lanceert Vimpat in de VS voor epilepsie bij volwassenen

UCB lanceert Vimpat in de VS voor epilepsie bij volwassenen

 
Nieuw anti-epilepticum met een nieuw werkingsmechanisme draagt bij tot het oplossen van problemen bij vele patiënten met een onvoldoende respons van de aanvallen
 
Vimpat® (lacosamide) biedt hoop voor patiënten met epilepsie die met hun huidige behandeling nog steeds ongecontroleerde aanvallen met partieel begin vertonen.
 
Add-on therapie voor behandeling van epilepsie
 
UCB kreeg op 26 mei 2007 toestemming om Vimpat® (lacosamide), een nieuw anti-epilepticum (AED), in de VS beschikbaar te stellen als add-on therapie voor de behandeling van aanvallen met partieel begin bij personen met epilepsie vanaf de leeftijd van 17 jaar. Vimpat® is vanaf de eerste week van juni verkrijgbaar bij de Amerikaanse apotheken.
 
Vimpat® werd in oktober 2008 door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd voor de adjunctieve behandeling van aanvallen met partieel begin bij patiënten met epilepsie met leeftijden vanaf 17 jaar. Vimpat® werd door de Amerikaanse regulator beschouwd als een gereguleerd middel onder het Schedule V. 
 
In Europa al goedgekeurd
 
In augustus 2008 werd Vimpat® door de Europese Commissie goedgekeurd voor de adjunctieve behandeling van aanvallen met partieel begin met of zonder secundaire veralgemening bij patiënten met epilepsie van 16 jaar en ouder. Vimpat® is beschikbaar in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Oostenrijk, Denemarken, Zweden, Nederland en Noorwegen. Andere Europese landen zullen volgen.

 

Syndicatie