Botox kan overvloedig zweten en incontinentie helpen bestrijden

Botox kan overvloedig zweten en incontinentie helpen bestrijden

We weten het laatste nog niet over de medische effecten van het gebruik van botox

In de Verenigde Staten is er al enkele jaren heel wat te doen over de medische neveneffecten verbonden aan het gebruik van botox, de bekende rimpelsnijder. Geloof of geloof het niet, maar botox kan ook worden ingezet bij de bestrijding van een aantal aandoeningen zoals bijvoorbeeld migraine.

Robert Duarte, directeur van het Pain Center aan het Cushing Neuroscience Institute bij North Shore-LIJ Health System in Manhasset, New York, is van mening dat botox momenteel de beste behandeling is die beschikbaar blijft voor de bestrijding van chronische migraine. Volgens Duarte is er alleen discussie over de grootte van de doses die moet worden gebruikt. Niet iedereen is het echter eens met Duarte.

Inmiddels zijn er al een 30-tal studies verschenen omtrent de medische gevolgen van het gebruik van botox bij de bestrijding van migraine. De uitslagen van die studies zijn verschillend, maar in ieder geval bleek dat er in het slechtste geval een licht positief effect is in vergelijking met het gebruik van placebo’s. Anderzijds is inmiddelso ook duidelijk dat botox nog in andere gevallen kan worden gebruikt.

Botox kan onder andere overvloedig zweten en incontinentie helpen bestrijden, maar het product wordt ook gelinkt aan de bestrijding van andere aandoeningen. Inmiddels zou wereldwijd al meer dan 50% van de verkochte botox worden gebruikt voor andere dan esthetische doeleinden. Dat gebruik voor medische doeleinden vertoont bovendien nog steeds een dalende trend.

Toch blijft het opletten geblazen, we weten namelijk nog altijd het laatste nog niet over de medische effecten van het gebruik van botox. Er zal dus bijkomend onderzoek nodig zijn alvorens met stellige overtuiging kan worden gesteld dat botox veilig kan worden gebruikt bij de behandeling van een aantal aandoeningen.

 

Syndicatie