Andere manier van behandelen cholesterol kan succesvol(ler) zijn

Andere manier van behandelen cholesterol kan succesvol(ler) zijn

 LDL verlagen en tegelijkertijd HDL verhogen, verlaagt risico’s op hartaanvallen

 Op de American Heart Association meeting in Chicago werd veel aandacht besteed aan een nieuwe manier om cholesterol te behandelen. Dat gebeurde naar aanleiding van het bericht dat Merck werkt aan een nieuw medicijn om de slechte cholesterol te verlagen en de goede cholesterol te verhogen. Deze gecombineerde aanpak lijkt beter te werken.

Een andere manier van behandelen cholesterol kan succesvol(ler) zijn. In het verleden werden hoofdzakelijk medicijnen ontwikkeld om de slechte cholesterol te verlagen. Uiteindelijk bleek dat de patiënten toch nog altijd hartaanvallen kregen. De

LDL (of de slechte cholesterol) verlagen en tegelijkertijd de HDL (of de goede cholesterol) verhogen, verlaagt de risico’s op hartaanvallen. Dat blijkt uit het onderzoek dat door Merck werd gevoerd. 

 Dr. Robert Eckel, cardioloog bij de University of Colorado en de voormalige voorzitter van de American Heart Association, gaf toe dat de eerste resultaten van het onderzoek veelbelovend waren. De andere benadering van het cholesterolprobleem zou inderdaad succesvolle resultaten kunnen opleveren. Toch is het volgens Eckel te vroeg om al victorie te kraaien. De resultaten van het onderzoek zullen ,pg door andere studies bevestigd moeten worden.

Syndicatie