Olijfolie is de best denkbare cholesterolverlager

Olijfolie is de best denkbare cholesterolverlager

Olijfolie verhoogt de goede cholesterol en verlaagt de slechte cholesterol

Voorkomen is in de medische wetenschap, zoals overal elders trouwens, beter dan genezen. Bij het voorkomen van ziektes en aandoeningen speelt uiteraard de voeding een belangrijke rol. Wie goed op zijn voeding let, zal in veel gevallen kunnen voorkomen dat hij of zij een aantal aandoeningen oploopt. Uiteraard heeft het geen zin om illusies te koesteren: het eeuwig leven zal voorlopig onbereikbaar blijven.

Maar een gezonde voeding kan wel de doktersrekening helpen drukken en dat is in ieder geval mooi meegenomen. Bovendien kan het volgen van een gezondsheidsdieet ook nog eens veel effectiever zijn dan een behandeling ondergaan, want wie ooit zwaar ziek is geweest loopt de kans om nooit meer de oude te worden. Waar het eigenlijk op aankomt, is om de belangrijke chemicaliën binnen te krijgen die de gezondheid verbeteren, maar die ons ook helpen om energie op te doen en een geluksgevoel te geven.

Olijfolie is de best denkbare cholesterolverlager, dit vanwege de aanwezigheid van anti-oxidanten in deze vorm van olie. Deze anti-oxidanten vormen een goede bescherming tegen hart- en vaatziekten. Het is overigens een opvallend gegeven dat in Zuid-Europa, waar veel olijfolie wordt gebruikt voor de bereiding van het eten, is het aantal gevallen van hart- en vaatziekten opvallend lager dan in andere gedeelten van Europa.

Olijfolie verhoogt de goede cholesterol en verlaagt de slechte cholesterol, wat betekent dat er een dubbel effect is van deze vorm van olie. Wij Noord-Europeanen hebben echter in mindere mate de gewoonte om olijfolie te gebruiken, bij de bereiding van maaltijden gaat de voorkeur uit naar andere producten. Misschien is het toch geen slecht idee om regelmatig eens over te stappen op olijfolie.

 

Syndicatie