Het eten van veel zalm stimuleert de aanwezigheid van goede cholesterol

Het eten van veel zalm stimuleert de aanwezigheid van goede cholesterol

Ook omega-3 vetzuren in vette vis is goed voor het hart

Gezonde voeding is uiteraard heel belangrijk in ons leven. Wie op zijn voeding let en zo gezond mogelijk eet, kan heel wat uitsparen op dokterskosten, geneesmiddelen enzovoort. Eigenlijk moeten we er rekening mee houden dat de manier waarop we ons voelen het gevolg is van de samenwerking tussen een aantal chemicaliën die dag in dag uit door ons lichaam vloeien. Gezondheid is veel meer een chemisch proces dan algemeen wordt aangenomen.

De chemicaliën die onze gezondheid helpen bepalen, zijn samengesteld op basis van een gezonde mix van fruit, groenten, proteïnen, vetten enzovoort. Het zijn deze stoffen (en anderen) die ons gezond en gelukkig doen voelen. Het is echter zo dat verschillende chemicaliën op een verschillende manier op ons lichaam inwerken. In deze korte serie evolueren we een aantal stoffen en de manier waarop ze op ons lichaam inwerken.

Het eten van veel zalm stimuleert de aanwezigheid van goede cholesterol, want vette vis is goed voor het hart. Zoals olijfolie stimuleert ook vette vis de aanmaak van HDL, de goede vorm van cholesterol. Het is belangrijk dat we het gehalte van die goede cholesterol opkrikken en die van slechte cholesterol verlagen.

Ook omega-3 vetzuren in vette vis zijn goed voor het hart, ze kunnen hart- en vaatziekten helpen voorkomen. Het is algemeen bekend dat heel wat vissoorten, waaronder dus ook zalm stevige hoeveelheden omega-3 vetzuren bevatten. Sommige wetenschappers waarschuwen dan wel weer dat het eten van te veel zalm ook niet goed is.

Syndicatie