Combinatie van maïs met boter kan darmkanker helpen voorkomen

Combinatie van maïs met boter kan darmkanker helpen voorkomen

Echte boter bevat CLA-zuren die kanker helpen bestrijden

Europeanen zijn nog niet echt vertrouwd met de consumptie van maïs. In de Verenigde Staten en in andere delen van de wereld staat maïs echter al regelmatig op het menu en alles wijst er op dat ook Europa op een bepaald moment massaal voor dit gewas zal vallen. Want hoe we het ook draaien of keren: maïs is en blijft een gezond voedingsproduct. Bovendien beschikt maïs over onvermoede eigenschappen.

Zo kan de combinatie van maïs met boter darmkanker helpen voorkomen, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd aan de University of Maryland. Alles draait om de combinatie van een vezel in maïs, inositol hexafosfaten, met CLA-zuren uit boter. Echte boter bevat namelijk CLA-zuren die kanker helpen bestrijden. Beide stoffen zijn elkaar apart al gezond, maar de combinatie van beiden versterkt nog dit effect.

Eén van de meest gevreesde kankers is inderdaad nog steeds darmkanker. Statistieken wijzen uit dat de kansen dat iemand in de loop van zijn leven darmkanker krijgt relatief groot is. Naargelang van de bron zou er sprake zijn van 3 tot 7% van de bevolking die met darmkanker wordt geconfronteerd. Wie in zijn familie mensen kent die darmkanker hebben gehad, heeft op zijn of haar beurt meer kans om zelf darmkanker te ontwikkelen.

Bij darmkanker draait het om poliepen die zich de darmen vormen. In veel gevallen zijn die poliepen goedaardig, maar goedaardige poliepen kunnen zich tot kwaadaardige poliepen ontwikkelen. Zeker wie in de risicogroep zit, laat zich dus beter regelmatig testen op darmkanker. Een symptoom van darmkanker kan het opduiken van bloed in de stoelgang zijn, waakzaamheid blijft dus geboden.