Beta-blockers kunnen migraine helpen verlichten

Beta-blockers kunnen migraine helpen verlichten

Er is een breed aanbod aan geneesmiddelen voor bestrijding migraine beschikbaar

 Over migraine is wetenschappelijk gezien nog maar weinig geweten. We hebben er nog geen flauw idee van welk mechanisme verantwoordelijk is voor de zware hoofdpijnen waar sommige mensen mee te kampen hebben. Vast staat in ieder geval dat migraine het leven aardig kan verzuren. Elke manier waarop de aandoening kan worden bestreden, is daarom meer dan welkom.

Hierbij dient worden opgemerkt dat niet elke vorm van migraine hetzelfde is. Bij vrouwen zijn er soms hormonale factoren in het spel, maar dat is zeker geen wet van meden en perzen. Ook om andere redenen kan iemand zware hoofdpijn krijgen. In geval van een ongeval kan de oorzaak vrij duidelijk zijn, maar in andere gevallen hebben we er geen idee van wie of wat de aandoening veroorzaakt.

Gelukkig zijn er verschillende soorten medicijnen op de markt die de pijnen verbonden aan migraine kunnen helpen verlichten. Er is eigenlijk voor ieder wat wils, de patiënten zullen proefondervindelijk moeten vaststellen welk geneesmiddel het best bij hen past. Sommige middelen die worden ingezet voor de bestrijding van  hoofdzijn zijn niet meteen voor de hand liggend.

Beta-blockers kunnen bijvoorbeeld migraine helpen verlichten, hoewel deze categorie uiteraard niet werd ontwikkeld voor de bestrijding van hoofdpijn. We weten waarschijnlijk allemaal dat beta-blockers vooral bestemd zijn voor de bestrijding van hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Het is allesbehalve duidelijk hoe en waarom beta-blockers hoofdpijn bestrijden. Er is een breed aanbod aan geneesmiddelen voor bestrijding migraine beschikbaar, waaronder dus enkele betablockers. We vermelden Blocadren (timolol), Inderal, Innopran XL (propranolol) Lopressor, Toprol XL (metoprolol) enzovoort. Overigens kunnen niet alle beta-blockers ingezet worden in de strijd tegen migraine.

Syndicatie