Gezonde levensstijl kan symptomen van migraine helpen verlichten

Gezonde levensstijl kan symptomen van migraine helpen verlichten

Stress kan ook een belangrijke rol spelen bij migraine

Wie regelmatig lijdt aan migraine moet vooral niet geloven dat er een tovermiddel bestaat er voor gaat zorgen dat de aanvallen plots gaan stoppen. Wel kunnen bepaalde voorzorgsmaatregelen getroffen worden die er voor zorgen dat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Op de eerste plaats is het belangrijk dat de consumptie van een aantal genotsmiddelen wordt beperkt. Dat geldt zowel voor alcohol (denk aan de katers) als een koffie, thee enzovoort. Sommige mensen krijgen migraine van een te grote suikerconsumptie. Er bestaan verschillende vormen van migraine, dus zijn er ook verschillende oorzaken.

Uiteindelijk zal iemand proefondervindelijk moeten ervaren hoe het komt dat hij of zij regelmatig last heeft van migraine. Maar daarmee is het probleem vaak nog niet verholpen. Zo kennen we iemand die migraine krijgt van chocolade, maar toch niet van dit genotmiddel kan afblijven. Telkens is er de hoop dat het ditmaal wel zal lukken om chocolade te eten zonder hoofdpijn te krijgen.

Een gezonde levensstijl kan de symptomen van migraine helpen verlichten. Dat betekent dat mensen die regelmatig hoofdpijn hebben op hun eten moeten letten, maar er ook voor zorgen dat ze voldoende lichaamsbeweging hebben. Roken kan ook een rol spelen, maar het valt sowieso aan te raden om de sigaret te laten voor wat ze is.

Stress kan ook een belangrijke rol spelen bij migraine en dat is natuurlijk een ander paar mouwen. Vaak is stress een gevolg van problemen op het werk maar niet meer gaan werken is ook geen oplossing. Raadpleeg in dat verband een dokter of psycholoog die kan helpen om de stress op het werk te helpen verlichten. Alle kleine beetjes helpen in dat geval.

Syndicatie