Wat kan de pijn als gevolg van migraine helpen verlichten?

Wat kan de pijn als gevolg van migraine helpen verlichten?

Sommige middeltjes werken beter dan anderen, vaak zijn er verschillen van persoon tot persoon

Eigenlijk is elk geval van migraine anders en moet elk geval dus anders aangepakt worden. Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten te komen wat de oorzaken van de migraine zijn. In veel gevallen kunnen we die effectief achterhalen, in andere gevallen is dat minder evident. Toch hebben we meestal wel een indicatie over wat de oorzaak is van de kwellende hoofdpijn.

Het opsporen van de oorzaken van een aanval van migraine kan wat werk kosten, maar de geleverde inspanningen zijn zeker de moeite waard. Het kan bijvoorbeeld lonend zijn om te noteren wat er aan een aanval is voorafgegaan: wat heb ik gegeten, gedronken, gedaan of niet gedaan? Op basis van deze notities kunnen mogelijke oorzaken geselecteerd worden.

Vervolgens komt het er op aan om deze oorzaken in de mate van het mogelijke te vermijden. Op die manier l er al enige vorm van verlichting kunnen komen. Helaas, we schreven het hierboven al, is niet elke vorm van migraine terug te brengen tot duidelijk traceerbare oorzaken. In dergelijke gevallen komt het er op aan om de pijn in de mate van het mogelijke te verlichten.

Wat kan de pijn als gevolg van migraine helpen verlichten? Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, met als meest voor de hand liggende uiteraard geneesmiddelen. Maar ook alternatieve behandelingswijzen kunnen verlichting brengen, waarbij we onder andere naar acupunctuur verwijzen. De Chinese naalden zijn geen wondermiddelen, maar kunnen inderdaad helpen.

Sommige middeltjes werken beter dan anderen, vaak zijn er verschillen van persoon tot persoon. Acupunctuur zal bij sommige mensen inderdaad weinig of geen effect hebben. Ook relaxatieoefeningen kunnen helpen, evenals een massage met ontspannende olie. Uiteindelijk zal iedereen proefondervindelijk moeten vaststellen welk middel bij hem of haar het best werkt.

Syndicatie