Het migraine (hoofdpijn) dagboek

Het migraine (hoofdpijn) dagboek

Een dagboek bijhouden over de manier waarop u hinder ondervindt van migraine (hoofdpijn) kan een deel van de oplossing van het probleem zijn

Met migraine (hoofdpijn) is het een vreemde zaak. Sommige mensen hebben er geen of nauwelijks last van, anderen worden met de regelmaag van een klok met migraine (hoofdpijn) geconfronteerd. We maken hier uiteraard voorbehoud voor migraine (hoofdpijn) die verbonden is met een uitbundig gebruik van alcohol. Voor het hebben van een kater geldt maar één uitdrukking: eigen schuld, dikke bult.

Het is opvallend dat vooral vrouwen worden getroffen door migraine (hoofdpijn). Klassiek is uiteraard de opmerking dat vrouwen die op een bepaalde avond geen zin hebben in sex de avances van hun man afwimpelen met de opmerking ‘Vanavond niet, schat, ik heb migraine (hoofdpijn)’. Voor veel mensen is migraine (hoofdpijn) (bijna) letterlijk een heuse nachtmerrie.

Alle kleine beetjes kunnen daarom helpen om regelmatig terugkerende vormen te helpen voorkomen of alleszins toch verzachten. Een dagboek bijhouden over de manier waarop u hinder ondervindt van migraine (hoofdpijn) kan bijvoorbeeld al een deel van de oplossing van het probleem zijn. Niet iedereen ervaart migraine (hoofdpijn) namelijk op dezelfde manier. De manier waarop u de aandoening beleeft, kan een hint geven over de manier waarop u een volgende aanval kunt afweren of er toch alleszins de scherpe kantjes vanaf halen.

In uw migraine (hoofdpijn) dagboek is het belangrijk om oog te hebben voor de details. Noteer nauwgezet wat er is gebeurd de dag dat u een zware aanval van migraine (hoofdpijn) hebt gekregen. Dat houdt in dat u chronologisch opschrijft wat u die dag hebt gedaan, gegeten, gezegd enzovoort. Uiteraard moet er ook melding worden gemaakt van eventuele problemen en/of ruzies op het werk of binnen uw relatie.

Op basis van de notities neergepend in uw dagboek kan uw dokter beslissen welke behandeling met best geschikt is om een antwoord te bieden aan die symptomen van migraine (hoofdpijn) die in uw geval kenmerkend zijn. Mogelijk kan de dokter een patroon ontdekken dat met elke aanval van migraine (hoofdpijn) gepaard gaat. Op basis van die wetenschap kan mogelijk een volgende aanval worden voorkomen, wat al een belangrijke stap vooruit zou betekenen.

Belangrijk om te vermelden in het migraine (hoofdpijn) dagboek is onder andere:

Uw specifieke symptomen (waar pijn, wanneer pijn, hoe voelde de pijn aan, was u misselijk of niet, was u blootgesteld aan sterk licht enzovoort)
Het tijdstip waarop de migraine (hoofdpijn) begon en eindigde
Voeding en drank die u in de 24 uur voorafgaand aan de aanval van migraine (hoofdpijn) hebt gegeten of gedronken, waarbij vooral aandacht moet worden besteed aan cafeïne en chocolade. Beiden hebben een kwalijke reputatie wat het veroorzaken van migraine (hoofdpijn) aanvallen betreft
Vorige behandelingen en of ze al niet geholpen hebben, sommige behandelingen maken de migraine (hoofdpijn) zelfs nog erger
Bepaalde wijzigingen die in uw omgeving hebben plaatsgevonden (ergens naar toe gereisd, het weer, ander voedsel)

Syndicatie