Verstokte koffiedrinkers die plots stoppen met koffie drinken kunnen last krijgen van hoofdpijn

Verstokte koffiedrinkers die plots stoppen met koffie drinken kunnen last krijgen van hoofdpijn

Kater kan optreden 12 tot 24 uur van de dag na het stoppen van drinken van koffie

Je hebt inderdaad mensen die daadwerkelijk verslaafd zijn aan koffie, ze kunnen bij wijze van spreken geen uurtje zonder een kop koffie. In de volksmond heet een dergelijke verslaving relatief onschuldig te zijn, want koffie wordt niet als een drug en zeker niet als een hard drug ervaren. Die hard drug is natuurlijk overdreven, maar dat koffie bepaalde effecten van een drug heeft staat als een paal boven water.

Verstokte koffiedrinkers die plots stoppen met koffie drinken kunnen namelijk last krijgen van hoofdpijn, wat toch wijst in de richting van afkickverschijnselen. We zouden met andere woorden van kater kunnen spreken als het gevolg van het drinken van koffie. De kater kan optreden 12 tot 24 uur van de dag na het stoppen van drinken van koffie, zo blijkt uit een rapport van de American Heart Association.

Hoe schadelijk is dan het drinken van koffie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Veel mensen kunnen gewoonweg niet meer zonder hun bakje troost, ze functioneren minder goed wanneer ze niet regelmatig een kop koffie kunnen drinken. In de wereld van vandaag is koffie drinken bovendien een zeer aanvaarde gewoonte, niemand zal zich vragen stellen wanneer iemand regelmatig zijn portie cafeïne tot zich neemt.

Het is echter precies om die cafeïne waar alles om draait, want de wetenschap is er niet helemaal zeker van dat deze stof absouut onschadelijk is. Bovendien moeten er ook vraagtekens worden geplaats bij de reden waarom iemand koffie drinkt. Wie dat drinkt om wakker te blijven of om beter te presteren op het werk, kan toch beter zijn leefgewoonten eens grondig analyseren. Een verslaafdheid aan koffie, in welke mate dan ook, kan er op wijzen dat het gevoerde leven allesbehalve gezond mag worden genoemd.

Syndicatie