Er bestaan twee soorten medicijnen om migraine te bestrijden

Er bestaan twee soorten medicijnen om migraine te bestrijden

Preventieve medicijnen kunnen aanvallen van migraine helpen voorkomen

Iedereen die wel eens last heeft van migraine-aanvallen, zal er alles aan doen om te voorkomen dat deze nog opduiken. Dat voorkomen van erge vormen van hoofdpijn is makkelijker gezegd dan gedaan, meestal kan de betrokkende weinig anders doen dan de pijn geleidzaam ondergaan.

De wetenschap tast namelijk nog steeds in het duister wat de oorzaken van migraine betreft. Bovendien is er niet één enkele oorzaak die deze erge vormen van hoofdpijn kan verklaren, maar zijn er verschillende oorzaken. De ene vorm van migraine is dus de andere niet. Dat betekent dat ook de manier waarop migraine moet worden bestreden varieert van persoon van persoon.

Op de eerste plaats is er natuurlijk de medicatie die ons helpt om migraine te bestrijden. De bestrijders van hoofdpijn kunnen in twee categorieën worden ondergebracht. Op de eerste plaats zijn er de acute pijnbestrijders, de medicijnen die moeten worden ingenomen wanneer de pijn daadwerkelijk een feit is. Daarnaast zijn er ook de geneesmiddelen die een toekomstige aanval helpen voorkomen.

De acute pijnbestrijders worden ingenomen zodra de symptomen van een migraine-aanval een feit zijn. Ze worden ook wel abortieve medicijnen genoemd, omdat ze als bedoeling hebben om aanvallen te stoppen wanneer deze opduiken. Deze categorie geneesmiddelen is vooral bedoeld voor wie af en toe maar last heeft van aanvallen die bovendien meestal een vrij mild karakter hebben.

 In het geval van zware en bijzonder pijnlijke aanvallen is voorkomen beter dan genezen. Eigenlijk moeten we zeggen ‘proberen te voorkomen’, want altijd zal dat niet lukken. Preventieve medicijnen proberen het aantal aanvallen te reduceren, de ernst van de aanvallen te verlagen en de lengte van de aanvallen te verkorten.

Syndicatie