Probeer te ontstressen om migraine in de mate van het mogelijke te vermijden

Probeer te ontstressen om migraine in de mate van het mogelijke te vermijden

Wie lijdt aan migraine, moet op de juiste manieren leren omgaan met stress

We zijn er ons niet altijd van bewust, maar veranderen van levensstijl kan aanvallen van migraine helpen voorkomen of in ieder geval verlichten. Grote inspanningen zijn daarvoor niet vereist, kleine zaken kunnen al een belangrijke rol spelen. Niet iederen vorm van migraine is dezelfde, dus bestaan er ook geen universele middelen die ingezet kunnen worden in de strijd tegen hoofdpijn.

In veel gevallen wordt migraine veroorzaakt door stress. Daar valt op het eerste gezicht niet zo veel aan te doen, we leven nu eenmaal in een wereld die bomwol stress zit. De rat race doet elke dag opnieuw stress situaties ontstaan. Het komt er op aan om daar op de juiste manier mee om te gaan.

Probeer te ontstressen om migraine in de mate van het mogelijke te vermijden. Dit advies klinkt eenvoudig, maar meteen stelt zich de vraag hoe dat ontstressen moet gebeuren. Ook hier is een algemeen antwoord op die vraag niet mogelijk, iedereen zal op zijn eigen manier moeten leren of, wanneer en hoe de stress kan worden afgebouwd.

Wie lijdt aan migraine, moet op de juiste manieren leren omgaan met stress. Dat kan dus op verschillende manier gebeuren. Probeer op de eerste plaats om elke dag een kleine relaxatieperiode in te lassen, periode die u de kans moet bieden om volledig te ontspannnen. Belangrijk is om iets te vinden wat u helpt om te ontstressen. Er zijn verschilllende zaken die daar behulpzaam bij kunnen zijn.

Een voorbeeld daarvan is het luisteren naar kalmerende muziek. Vermijd drukke muziek, maar kies die muziek die helpt om rustig te worden. Een andere mogelijkheid is het doen van een korte wandeling, als het even kan door de vrije natuur. Meditatie kan eveneens een helpende hand reiken, waarbij we uiteraard op de eerste plaats aan yoga denken. Dit lijstje is uiteraard voor aanvulling uiteraard, er zijn wel meer zaken die een destresserend effect hebben.

Syndicatie