We spreken van frequente migraine-aanvallen wanneer die elke week voorkomen

We spreken van frequente migraine-aanvallen wanneer die elke week voorkomen

In een aantal gevallen is het raadzaam om preventief pillen tegen migraine te nemen

In het geval van migraine is medicatie in de meeste gevallen onvermijdelijk. De patiënt of patiënte is zo ziek van de hoofdpijn dat het bijna onhoudbaar is. Een gevoelig punt is echter op welke manier de medicatie moet worden ingenomen. In sommige gevallen is dat bij het opduiken van de symptomen, in andere gevallen is het echter verstandig om de geneesmiddelen preventief in te nemen.

Eén en ander is afhankelijk van de vorm van de migraine. Sommige mensen hebben af en toe een migraine-aanval, waarbij er dikwijls lange tussenpauzes tussen de aanvallen voorkomen. In dat geval is het aanbevolen om te reageren wanneer een aanval opduikt. Het heeft namelijk weinig zin om pillen zitten te slikken terwijl een volgende aanval van migraine misschien weken of maanden op zich laat wachten.

Het preventief innemen van medicijnen wordt echter wel aanbevolen wanneer er op de eerste plaats sprake is van frequente migraine-aanvallen. Een tweede reden om geneesmiddelen op voorhand in te nemen, kan zijn wanneer acute behandeling van de hoofdpijn niet helpt. Een variatie op dat thema is het voorkomen van nevenverschijnselen bij het innemen van de medicatie. Inderdaad, hierbij moet dus geval per geval worden bekeken.

We spreken van frequente migraine-aanvallen wanneer die elke week voorkomen. In sommige gevallen liggen de kaarten nog anders geschud, in deze gevallen kunnen aanvallen van migraine meer dan één per week voorkomen. Wanneer medicatie deze aanvallen niet kan voorkomen, kan het leven van de migraine-lijder (uiteraard met lange ‘ij’) tot een echte hel worden.

In een aantal gevallen is het dus raadzaam om preventief pillen tegen migraine te nemen. Medische proefnemingen hebben uitgewezen dat hierdoor aanvallen tot met 50% gereduceerd worden. Het kan een tijdje duren alvorens de man of vrouw in kwestie daadwerkelijk ondervindt dat preventief slikken inderdaad migraine-aanvallen kan helpen voorkomen.

Syndicatie