Wie aan chronische migraine lijdt, heeft er 1 dag op 2 last van

Wie aan chronische migraine lijdt, heeft er 1 dag op 2 last van

Opletten met medicatie die migraine of aanvallen van hevige hoofdpijn moet voorkomen

De verhouding tussen migraine en aangepaste medicatie ligt vaak moeilijk. Geneesmiddelen werken niet of slechts tijdelijk. Het vreemde van de zaak is dat dezelfde medicijnen bij andere mensen die aan zware hoofdpijn lijden wel actief zijn. Dat betekent inderdaad dat er verschillende vormen van migraine bestaan, maar ook dat mensen anders reageren op de toediening van dezelfde medicijnen.

Daarom is het belangrijk dat er zorgvuldig wordt bepaald welk medicijn welke gevolgen heeft bij mensen die lijden aan migraine. Het in het wilde weg toedienen van geneesmiddelen voor de bestrijding van hoofdpijn heeft geen enkele zin, de kwelling zal er alleen maar erger door worden.

In de meeste gevallen kan er zelfs een preventief geneesmiddel worden aanbevolen dat de scherpe kantjes van een migraine-aanval kan helpen wegnemen. De pijn kan voor de patiënt alvast een stuk draaglijker worden, wat in ieder geval mooi meegenomen is. Vooral voor patiënten die aan chronische migraine lijden, kan het anticperen op nieuwe aanvallen een stuk verlichting geven.

Maar hoe kan deze vorm van hoofdpijn het best worden omschreven? Wie aan chronische migraine lijdt, heeft er 1 dag op 2 last van, waarbij die aanvallen tot 4 dagen kunnen blijven duren. Een beter medische omschrijving is dat de patiënt in dit geval gemiddeld per maand 15 keren een migraine-aanval heeft. Het is dus zeker niet zo dat een dergelijke aanval om de andere dag moet opduiken.

Opletten met medicatie die migraine of aanvallen van hevige hoofdpijn moet voorkomen, zo luidt echter de boodschap. Wie bijvoorbeeld Botox neemt, moet dat blijven doen en mag daar niet plots mee stoppen. Het plots stoppen met de medicatie kan nieuwe aanvallen veroorzaken, afbouwen moet altijd in overleg met de dokter gebeuren. Bovendien zal preventie de pijn niet tot stilstand brengen, bijkomende medicatie kan noodzakelijk blijven.

Syndicatie