Verandering van levensstijl kan migraine helpen voorkomen

Verandering van levensstijl kan migraine helpen voorkomen

Enkele tips om migraine te voorkomen

Wereldwijd zijn er 100.000den mensen die aan migraine lijden, een ernstige vorm van hoofdpijn die het leven letterlijk tot een hel kan maken. Er zijn verschillende redenen waarom iemand aan migraine kan lijden, redenen die zowel van psychische als van fysische aard kan zijn. In het tweede geval valt er meestal op preventief vlak niet zo veel te doen, in het eerste geval kan dat wel het geval zijn.

Verandering van levensstijl kan migraine helpen voorkomen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Wanneer voorkomen niet helpt, kan de hevigheid van de aanval van hoofdpijn eventueel afgezwakt worden. Het volstaat om enkele zaken te doen die op de keper beschouwt niet eens zo veel moeite kosten. 

Enkele tips om migraine te voorkomen willen we u niet onhouden. Op de eerste plaats is een regelmatige levensstijl belangrijk, wat onder andere regelmatig slapen en op tijd eten inhoudt. Een algemene regel kan hier niet worden gegeven, iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat de juiste levensstijl is.

Het opzetten van een regelmatig slaapschema kan een stop in de goede richting betekenen, op voorwaarde dat de patiënt er zich natuurlijk ook strikt aan houdt. Probeer elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed te gaan en sta ook als het even kan op hetzelfde tijdstip weer op. Te weinig, maar ook te veel, slaap kan problemen veroorzaken die uiteindelijk tot migraine aanleiding geven.

Vergeet ook niet om regelmatig lichaamsbeweging te nemen. Sommige mensen vrezen een migraineaanval wanneer ze te veel bewegen, in dat geval kan ‘voorzichtige’ lichaamsbeweging zoals aerobic een oplossing bieden. Eet ook op regelmatige tijdstippen en probeer snoepen tijdens de maaltijden zoveel mogelijk te vermijden.

Syndicatie