Zeg niet zo maar migraine tegen hoofdpijn

Zeg niet zo maar migraine tegen hoofdpijn

Eigenlijk is migraine het gevolg van een verwijdering van de bloedvaten

Sommige mensen weten niet was het is, anderen ondervinden er voortdurend last van. We praten dan over migraine. Zowat een kwart van de bevolking zou op geregelde tijden last hebben van hoofdpijn. Bij sommige mensen kan de pijn ondraaglijk zijn, in zoverre zelfs dat ze niet meer in staat om nog normaal te functioneren.

Hoofdpijn is eigenlijk zo oud als de straat, maar een wondermiddel om ze te genezen is nog niet gevonden. Sommige medicijnen geven wat verlichting, maar vaak zit er niets anders op dan de pijn uit te zitten. De medische wereld blijft koorstachtig zoeken naar een middel tegen hoofdpijn. Ooit zal dat er wel komen, maar voorlopig is het er nog niet.

Zeg niet zo maar migraine tegen hoofdpijn. Hoofdpijn kan bijvoorbeeld ook het gevolg zijn van een kater, wie te veel heeft gedronken kan de dag nadien zijn hoofd voelen bonzen. Een aspirientje kan in dat geval opluchting brengen, maar bij migraine is dat zeker niet het geval. De pijn verbonden aan migraine kan op bepaalde momenten onhoudbaar zijn.

Eigenlijk is migraine het gevolg van een verwijdering van de bloedvaten in reactie op een zenuwprikkel. Waarom die prikkel er komt, is vooralsnog niet duidelijk. Overigens bestaan er verschillende vormen van migraine, die niet allen dezelfde kenmerken vertonen. Het onderscheid maken tussen de verschillende vormen van migraine is echter werk voor specialisten.

Het is een opvallend dat vrouwen vaker dan mannen last hebben van migraine, vaak in de periode rond de menstruatie. Misschien ligt hier de sleutel om een oplossing voor het probleem te vinden. De kans bestaat dat de hierboven zenuwprikkels uitgaan de hormonen, zonder dat meteen duidelijk is op welke manier dat gebeurt. Er valt op het vlak van migraine- en migrainebestrijding in ieder geval nog een heel eind weg af te leggen.  

Syndicatie