Wat te doen bij slaap apneu?

Wat te doen bij slaap apneu?

Niet alle vormen van slaapstoornissen wijzen op slaap apneu

Slaap apneu is minder onschuldig dan over het algemeen wordt aangenomen. Uiteindelijk kan deze aandoening leiden tot hoge bloeddruk en in een volgende fase hart- en vaatziekten. Zaak is daarom om tijdig in te grijpen wanneer er vermoeden bestaat dat er sprake is van slaap apneu.

Wat te doen bij slaap apneu?, is een veelgestelde vraag. Slaaponderzoek is de aangewezen oplossing. Na een bezoek aan de dokter zal een verblijf in een slaapkliniek worden voorgeschreven. De patiënt brengt daar een nachtje door, gekoppeld aan allerlei toestellen. Die monitoring tijdens de slaap zal uitwijzen in welke mate de patiënt eventueel aan slaap apneu lijdt.

Niet alle vormen van slaapstoornissen wijzen echter op slaap apneu. In sommige gevallen is er gewoon sprake van stress. Het verwerken van veel informatie (studeren, werken...) voor het slapen gaan, kan de oorzaak vormen van symptomen die in de richting van slaap apneu kunnen wijzen maar die uiteindelijk met deze aandoening niets van doen hebben. In geval van vaststelling van slaap apneu, zal de behandelende dokter de behandeling voorschrijven. De kans is groot dat de patiënt met een aangepast masker zal moeten slapen.

Syndicatie