Wees gewaarschuwd: te lang slapen is allesbehalve gezond

Wees gewaarschuwd: te lang slapen is allesbehalve gezond

Langslapers lopen meer risico’s op hartziekten

Iedereen heeft zijn uren slaap nodig, al wie met slaapproblemen af te rekenen heeft zal dit volmondig bevestigen. Een gezonde slaap zal onze gezondheid bevorderen, maar vaak wordt uit het oog verloren dat ook in dit geval overdaad schaadt. U bent met deze gewaarschuwd: te lang slapen is allesbehalve gezond. Te weinig slapen kan gewichtstoename veroorzaken, maar in het geval van te lang slapen dreigt een ander gevaar.

Langslapers lopen meer risico’s op hartziekten, zo blijkt uit recent verricht wetenschappelijk onderzoek. Maar wat is te veel of wat is genoeg? De resultaten van het onderzoek tonen aan dat wie meer dan negen uur per nacht slaapt de risico’s op een hartziekte met 41% ziet toenemen ten opzichte van mensen die zeven tot acht uur per dag slaapt. Wie zich graag nog eens omdraait tussen de lakens is met deze gewaarschuwd.

We hoeven er geen doekjes om te winden: iedereen wil zo lang mogelijk leven en bovendien, in de mate van het mogelijke, zo lang mogelijk gezond blijven. Sommige mensen is inderdaad een hoge ouderdom gegund maar er zijn wel een aantal zaken waar aandacht aan moet geschonken worden. Er zijn namelijk een aantal factoren die onze levensduur dreigen te verkoren, factoren waar we soms zelfs niet eens aan denken.

Er is dus sprake van verborgen gevaren. Het betreft factoren waar iedereen vaak mee te maken krijgt, maar die niet altijd als risicovol ingeschat worden. Wie een respectabele leeftijd wenst te bereiken, zal er hoe dan ook nochtans rekening mee moeten leren houden. In veel gevallen kost het slechts weinig moeite om aandacht te schenken aan deze factoren. We wensen u veel succes met onze raadgevingen en gunnen u een lang leven.

Syndicatie