Mannen snurken twee keer zo vaak als vrouwen

Mannen snurken twee keer zo vaak als vrouwen

32% van de mannen snurkt tijdens de slaap

In de afgelopen jaren werd er meer onderzoek gedaan rond snurken, onder andere vanwege het feit dat er ook steeds meer aandacht is gekomen voor slaapapneu. Vaak blijft snurken samen te gaan met slaapapneu. Wie twijfelt of hij/zij al dan niet aan deze aandoening lijdt, moet een bezoek aan de slaapkliniek met de dollar afspreken. Daar kan worden vastgesteld in welke mate hij/zij met slaapstoornissen af te rekenen heeft.

De praktijk wijst uit dat meer mannen dan vrouwen snurken. Volgens de Amerikaanse National Sleep Foundation snurkt 32% van de mannen en slechts 16% van de vrouwen. J. Catesby Ware, directeur van he tSleep Disorders Center at Sentara Norfolk General Hospital en professor geneeskunde en psychiatrie aan Eastern Virgina Medical School, ziet inderdaad vooral mannelijke patiënten in zijn praktijk verschijnen. Anderzijds zijn het meestal de vrouwen die het meest te lijden hebben onder het gesnurk van hun mannen.

Volgens een andere Amerikaanse studie verliezen partners van iemand die snurkt gemiddeld ongeveer een uur per nacht aan slap wegens de geluiden die hun partner voortbrengt. Daarom is het belangrijk dat het probleem van het snurken bij de wortel wordt aangepakt. Zeker in het geval van slaapapneu kan een doeltreffende behandeling tot een duidelijke afname van de problemen lijden. Daardoor kan het huwelijk van de betrokkene verbeteren en zal zijn of haar sexleven een gevoelige verbetering ondergaan.

Syndicatie