Wat zijn de symptomen van slaap apneu?

Wat zijn de symptomen van slaap apneu?

Probleem met slaap apneu is dat er vaak geen echte symptomen zijn

Het lijkt wel of slaap apneu plots uit het niets is opgedoken, vroeger zou er geen sprake zijn geweest van deze slaapstoornis. Dat is natuurlijk niet, ook vroeger kwam slaap apneu wel degelijk voor. Alleen werd het niet als dusdanig (h)erkend. Maar wat zijn nu eigenlijk symptomen van slaap apneu? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker.

Het probleem met slaap apneu is dat er vaak geen echte symptomen zijn. Vaak lijden forse snurkers aan slaap apneu, maar dat hoeft geen algemene regel te zijn. Heel wat snurkers hebben geen last van slaap apneu. Tijdens het snurken valt de ademhaling stil, waardoor de slaap wordt verstoord. Heel vaak weet de persoon in kwestie niet dat hij of zij tientallen malen per nacht wakker wordt.

Eén van de meest in het oog springende symptomen van slaap apneu is een zware vorm van vermoeidheid. Die vermoeidheid kan dergelijke vormen aannemen dat iemand al pratend aan tafel gewoon in slaapt valt. De combinatie van luid snurken met een ernstige vorm van vermoeidheid kan een sterke aanwijzing geven dat er wel degelijk sprake is van slaap apneu. Aarzel niet om een dokter te raadplegen, want op termijn kan slaap apneu wel degelijk ernstige gevolgen hebben.

Syndicatie