Sex als alternatief voor joggen: een half uur sex verbrandt minstens 85 caloriën

Sex als alternatief voor joggen: een half uur sex verbrandt minstens 85 caloriën

Sex is een prima fithouder, de kilo’s vliegen er af

Het hebben van sex op regelmatige basis is een primaire behoefte voor de meeste mensen. Wie geen vaste partner heeft, zal waarschijnlijk af en toe beroep doen op masturbatie. Zichzelf bevredigen dus. Vroeger werd er wat meewarig gedaan over masturbatie, maar inmiddels wordt zelfbevrediging als een volwaardige vorm van sex beschouwd.

Aan sex zijn heel wat voordelen verbonden, waarbij vaak over het hoofd wordt gezien dat het ook als een gezonde vorm van lichaamsbeweging kan worden beschouwd. Sex geldt als een volwaardig alternatief voor bijvoorbeeld sex joggen: een half uur sex verbrandt minstens 85 caloriën. Grosso modo wil dit zeggen dat 42 uur sexen een kilo lichaamsgewicht doet verdwijnen.

Sex is dus een prima fithouder, de kilo’s vliegen er af. Patti Britton, dokter en in Los Angeles sexologe en president van de American Association of Sexuality Educators and Therapists, wijst er op dat sex zowel fysisch als psychisch het hele lichaam in beweging zet. Britton gaat niet zover om te stellen dat we ons dankzij sex slank kunnen houden, maar het kan wel een flinke slok op de borrel schelen.