Gezond sexleven kan helpen om kilo’s kwijt te spelen

Gezond sexleven kan helpen om kilo’s kwijt te spelen

Regelmatig gezonde sex kan tot gewichtverlies lijden

Is sex gezond? Het antwoord op deze vraag kan alleen maar positief beantwoord worden. Heel wat mannen en vrouwen die plots een (nieuwe) partner tegenkwamen en een druk sexleven gingen leiden, zijn er in geslaagd om heel wat kilo’s kwijt te spelen.

Het Amerikaanse model en actrice Kerry McCloskey vertelt in haar boek ‘Ultimate Sex Diet’ hoe een leven van regelmatige en intensieve sex haar hielp om in zes maanden tijd meer dan 10 kilo te helpen verliezen. Na die zes maanden verloofde Kerry McCloskey zich. Haar sexleven was zo adembenemend geworden dat ze ervan overtuigd was de juiste man gevonden te hebben.

Het boek van Kerry McCloskey is wetenschappelijk gestaafd, want zij beschrijft dat zij zich heel wat beter voelde met een actief sexleven als gevolg van het vrijkomen van endorfines. Deze lichaamsstoffen spelen een actieve rol bij de verbetering van het humeur.

Het sexleven dat Kerry McCloskey in de periode waarover in het boek sprake was, kan zeer intens worden genoemd. Tijdens de week had zij drie tot vijf maal zes, in het weekend zelfs het dubbele. Zij gaf toe voortdurend aan sex te hebben gedacht en er een prioriteit in haar leven van te hebben gemaakt. Kerry McCloskey laat zich ongewoon positief uit over intergeslachtelijk verkeer, dat volgens haar de ultieme lichaamsoefening is. Gemiddelde verbrandde zij tijdens de sex 150 tot 250 calorieën per uur. Geen wonder dus dat de kilo’s er zo van afvlogen.

In haar boek geeft Kerry McCloskey een aantal tips die het sexleven van de lezers kunnen helpen verbeteren. Haar ervaringen werden door verschillende wetenschappers becommentarieerd en als juist ervaren. Zelfs zonder acrobatische standjes kan het hebben van sex als een gezonde lichaamsoefening omschreven worden. Onder andere het hart vaart er wel bij.

Anderzijds wordt iedereen toch warm aanbevolen om verschillende standjes uit te proberen. Sommige standjes vergen extra werk van de spieren en komen zodoende de lichaamsconditie alleen maar ten goede. Sex kan deel uitmaken van een fitnessprogramma, op voorwaarde dat er aandacht wordt besteed aan het gebruiken van de juiste spieren. Toch ook een waarschuwende noot: bij sex worden specifieke spieren gebruikt en het is absoluut noodzakelijk dat ook andere spieren aan het werk worden gezet. Daarom valt het sterk aan te raden om buiten sex ook nog regelmatig aan andere lichaamsbeweging te doen.

Sex heeft volgens Kerry McCloskey één groot voordeel: het verveelt eigenlijk nooit, iedereen doet het graag. Bovendien zijn er nog andere voordelen aan verbonden. Het sterk opgewonden raken en het bereiken van een orgasme zijn goed voor het hart. Dat geldt echter niet voor mensen met hartproblemen, die voorzichtig moeten zijn en een te grote opwinding moeten vermijden.

Mensen met een gezond sexleven zijn minder gefrustreerd en zullen meestal ook gezonder leven én gezonder eten. Op die manier wordt hun algemene conditie nog eens extra verbeterd. De ervaring leert dat eenzame mensen meer eten en zodoende een grotere kans op zwaarlijvigheid lopen.