Vodka kan pijn van zonnebrand helpen verlichten, maar zal verbranding niet verhelpen

Vodka kan pijn van zonnebrand helpen verlichten, maar zal verbranding niet verhelpen

Laat uw hoofd niet op hol brengen door slechte raad in geval van zonnebrand

Het is een wijdverbreid misverstand dat inwrijven met (drinkbare) alcohol de gevolgen van zonnebrand kan helpen bestrijden. In sommige gevallen wordt het advies gegeven om ijskoude dranken te gebruiken. Die koude dranken zullen een goed gevoel geven, maar ook niet meer dan dat. Er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs dat alchohol de gevolgen van een blootstelling aan de zon geneest.

Specialisten verwijzen vaak naar vodka als het aangewezen hulpmiddel. Ongetwijfeld speelt mee dat deze drank kleurloos is. Maar maak u geen illusies, vodka kan de pijn van zonnebrand helpen verlichten, maar zal de verbranding niet verhelpen. In het beste geval kan vodka de pijn helpen bestrijden, maar hetzelfde geldt voor whisky, cognac, bittertjes enzovoort.

Laat u het hoofd dus niet op hol brengen door slechte raad in geval van zonnebrand. Vodka is maar één voorbeeld van slecht advies, maar heel wat andere producten worden eveneens vaak naar voren geschoven. Zo is het klinkklare nonsens dat wasmiddelen vanwege hun glibberigheid de ideale middelen zijn om de pijn verbonden aan een verbrande huid te verlichten.

Syndicatie