Bestaan er verschillende vormen van rugpijn?

Bestaan er verschillende vormen van rugpijn?

80% van de mensen heeft op een bepaald moment in hun leven last van rugpijn of hernia

Wie af te rekenen heeft met rugpijn, in de vorm van een hernia of op een andere manier, is zeker niet alleen. Onderzoek wijst uit dat pijn aan de rug de vijfde talrijkste aandoening is waar dokters mee worden geconfronteerd. Deze vorm van pijn kan uitgroeien tot een heuse nachtmerrie, met logischerwijs slapeloze nachten tot gevolg. Daarom is het zaak om zeer voorzichtig om te springen met de rug.

Bestaan er verschillende vormen van rugpijn? Die zijn er inderdaad, gaande van een continu pijngevoel tot het regelmatig opduiken van pijnsteken. Bovendien verschillen de oorzaken van pijn, niet altijd is er sprake van een hernia. Evenmin zal de oorzaak van de pijn altijd even makkelijk opgespoord kunnen worden. In veel gevallen kan de pijn maanden- of zelfs jarenlang blijven aanslepen.

80% van de mensen heeft op een bepaald moment in hun leven last van rugpijn of hernia. In sommige gevallen komt er een bevredigende oplossing uit de bus en zal  het pijngevoel na verloop van tijd verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Anderen zullen moeten echter leren leven met pijn in de rug, waarbij meestal pijnstillers moeten ingeschakeld worden om het pijngevoel te onderdrukken.

Syndicatie